Mye har skrevet og sagt om åpne dokumentstandarder. Kampen mot Microsofts noe pussige ide om en egen standard ved siden av den allerede utviklede ODF-standarden hadde en topp forrige uke. En god del avisoppslag og en bra DEMO satte sin spor. Men hva nå? Selv har jeg begynt å tenke på dette med å ta ODF i bruk. For det vil vel gå i denne saken som det ellers bruker å bli: Det er "føttene" som til syvende og sist vil bli avgjørende for hvilken standard som vinner kampen på lang sikt.
Nå er det jo slik at jeg stort sett bruker Microsofts programmer som vanlig kontorstøtte. Derfor har jeg nå så smått begynt å teste ut hvordan ODFs tekststandard ODT kan brukes for lagring av dokumenter produsert i Word. Jeg har altså lastet med ODT-tillegget og så smått forsøkt å finne ut i praksis hvordan dette kan tas i bruk. Det er jo litt styr med nedlastninger og ulike meldinger når jeg lagrer, men det virker og akkurat det er jo en begynnelse.
tirsdag 15. april 2008
søndag 13. april 2008
Lønnsoppgjøret og språket
Det er lenge siden lønnsoppgjør var vårens viktigste hendelse for min del, men man kan jo ikke unngå å reflektere litt over hva som skjer. En slik refleksjon, angående hvordan språket brukes i sammenheng med interessekamp under tariffoppgjør og lønnskonflikter, dukket opp i forbindelse med en kontakt med The Glasgow University Media Group . I en interssant analyse skrevet under de store klassekampene i England i Thatcher-perioden stilte de nemlig følgende spørsmål: Hva hvis vi leker litt med de ulike benevelsene og snur på deres tilhørighet til aktørene på hodet? Hva hvis det under en streik ble rapportert i en avis at "de fagorganiserte fremmet et tilbud om å gå tilbake til arbeid dersom de fikk 5% i lønsøkning" og at "arbeidsgiverne svarte med å kreve at arbeiderne skal gå tilbake til arbeidet uten noen lønnsøkning". Hvilke bilder og forestillinger ville da det lesende publikum danne seg? Hvem framstår da som den urimelige, aggressive og konfliktsøkende aktøren?
Abonner på:
Innlegg (Atom)