tirsdag 17. juni 2008

Hvor er MAPPA MI?

Det kan ikke være helt lett å være web-ansvarlig for nettsidene til Deichmanske bibliotek, men det kan være lærerikt for mange andre å ta en titt på startsiden og lenke-boksen til tjenesten Mappa Mi. Denne lenken har lenge ligget på "Prime site" og der har vi brukere blitt vant til å finne den. Så hva skjer når lenken flyttes til ny plassering på nettsiden?

Tydeligvis har klagene og spørsmålene vært mange. For i tillegg til sin nye plassering så finner vi følgende melding der hvor MAPPA MI-lenken lå før: "Finner du ikke lenken til MAPPA MI? Vi har flyttet den opp i høyre hjørne".

Vel, vi som er opptatt av MAPPA MI kan jo kanskje være fornøyd over å ha fått 2 innganger til samme tjeneste, men i forhold til sideutnyttelse, struktur og komposisjon er dette "grepet" ikke særlig troverdig. Det viser nok at brukernes vaner er vonde å vende. Ikke minst minner det oss om det enkel forhold at informasjonselementens plassering ikke er helt det samme som det vi har lært i en helt annen sammenheng om at "faktorenes orden er likegyldig". Reglen for komposisjon av nettsider er nemlig motsatt - "faktorenes" orden er rett og slett helt avgjørende.

Ingen kommentarer: